AECOM Workplace Sydney

Sydney, NSW

Completed 2011

The AECOM Sydney workplace is the latest addition to the company’s evolving national office model and is the outcome of BVN Architecture and AECOM’s long standing and mutually beneficial working relationship. The 11,500sqm project occupies 9 floors in two discontinuous stacks in 420 George Street, Sydney and accommodates 850 people previously dispersed across four different locations.
 
Developing the business imperative of ‘one AECOM’, the design introduced a series of voids and interconnecting stairs through the existing building to create connections across the tenancy. A communal rather than territorial approach to the arrangement of spaces ensured that for every business function there is an appropriate environment to support it, providing an intelligent environment that bridges the boundary between ‘design’ and the strategic objectives of the business.

The execution of the meeting spaces, social gathering spaces and open plan work environments provide opportunities and choices for new ways to work, interact and communicate. Transforming their existing work culture, the client has recognised an increase in collaborative activity and productivity.

This project represents the design opportunities and outcomes which were created in partnership with the client to create a unique place proudly owned by the people of AECOM.

Awards

2012 RAIA NSW Interior Architecture Commendation

Loading
 
AECOM Workplace Sydney Image 1
AECOM Workplace Sydney Image 2
AECOM Workplace Sydney Image 3